Dames spijkerbroeken vergelijken


Over het algemeen is het kopen van een spijkerbroek een leuk uitje. Kleren kopen is eigenlijk altijd wel een feestje, toch kan dit bij het kopen van een spijkerbroek soms tegenvallen. Het kopen van de ideale dames spijkerbroek is namelijk helemaal niet gemakkelijk. Je wilt namelijk dat de jeans comfortabel zit, maar daarnaast wil je ook dat jouw figuur mooi naar voren komt. Je minpuntjes moeten minder naar voren komen en je billen moeten juist meer naar voren komen. Als je hier allemaal op moet letten, hoe vind je dan de ideale spijkerbroek?De verschillende soorten jeans:

Het aanbod in jeans is enorm. Wanneer je op zoek gaat naar een mooie dames jeans vliegen de termen je om de oren. Er zijn zelfs zoveel termen dat je soms niet meer weet wat het allemaal betekent. Daarom hebben wij speciaal voor jou even de termen op een rijtje gezet:

 • Low waist jeans: een jeans met een lage taille
 • Skinny jeans: een stretch jeans die erg strak aansluit op je lichaam
 • High waist jeans: een jeans met hoge taille
 • Slim fit jeans: strak aansluitend op het lichaam, maar minder strak dan de skinny jeans
 • Regular of straight fit jeans: een recht model jeans
 • Baggy jeans: een zeer loszittende jeans met een laaghangend kruis
 • Cropped jeans: een jeans met verkorte pijp van ongeveer 7/8 lengte
 • Ripped, distressed of destroyed jeans: jeans met rafels en of scheuren
 • Bleached jeans: een jeans met gebleekte vlekken
 • Raw denim: donkere en stugge jeans
 • Flared jeans: strak bij de bovenbenen en wijde pijpen vanaf de knie
 • Wide jeans: een jeans met wijde pijpen vanaf de billen
 • Bootcut jeans: strakke jeans met verwijde pijpen vanaf de kuiten
 • Mom jeans: recht model met een hoge taille en een laag kruis, loszittend model
 • Boyfriend jeans: loszittende jeans waarbij de pijpen smaller zijn, laaghangend aan de heupen
 • Girlfriend jeans: loszittende jeans met een hoge taille en smal rondom de benen

Nu je eenmaal alle termen kent van de denim jeans, ben je er nog steeds niet. Niet elke jeans past namelijk bij elk lichaam. Wanneer jij namelijk een appelfiguur hebt met een klein buikje, is een lage taille minder mooi dan een hoge taille. Daarnaast is bij een appelfiguur een loszittende jeans vaak minder mooi dan een strakke jeans. Hoe weet je dan welke stijl bij jou past?

 • Het appelfiguur:

Wanneer je een appelfiguur hebt, dan heb je waarschijnlijk: geen duidelijke taille, slanke benen, brede schouders en volle borsten. De ideale jeans om te kopen bij een appelfiguur is een broek met hoge taille. Hierbij kan je kiezen voor: een bootcut jeans, flared jeans, slim of straight jeans. Deze modellen zorgen voor een balans in je figuur en laten je benen slanker en langer lijken.

 

 • Je bent klein:

Ben je klein en wil je graag jezelf groter doen lijken? Dan is een strakke jeans met een verhoogde taille perfect voor jou. Zorg dat de lengte van de broek niet te lang of te kort is, dit zorgt ervoor dat de nadruk alsnog op je kleine lengte ligt.

 

 • Omgekeerde driehoek figuur:

Wanneer jij het lichaam hebt met een omgekeerde driehoek dan heb jij waarschijnlijk: een slanke taille en smalle heupen met billen, schouders die breder zijn dan je heupen en volle borsten. Wanneer jij wilt dat je heupen alsnog ronder naar voren komen kan je het beste kiezen voor een jeans met wijde pijpen. Hierdoor komt je figuur mooi naar voren en lijken je heupen breder. Daarnaast is het vaak verstandig om te kiezen voor een broek die laag of normaal rond de heupen valt. Zorg dat je broek niet te strak zit, wanneer je dit wel doet, accentueer jij je brede schouders nog meer.

 

 • Een recht figuur:

Wanneer jij een recht figuur hebt, dan heb je over het algemeen: schouders die even breed zijn als je heupen, slanke heupen en benen, geen duidelijke taille en kleinere borsten. Bij deze lichaamsvorm kan je het beste kiezen voor een broek met een normale taille. Probeer vooral een laag kruis te vermijden en kies voor een broek die je slanke benen mooi naar voren laat komen.

 

 • Het peerfiguur:

Bij een peerfiguur heb je over het algemeen: volle billen, benen en heupen en een slank bovenlichaam. Je hebt mooie vrouwelijke vormen en die wil je natuurlijk graag naar voren laten komen met een jeans. De beste keuze voor jou is dan een bootcut of flared jeans. Hierdoor zorg je voor een mooie balans in het lichaam,

Het beste merk voor je spijkerbroek:

Nu je eindelijk weet welke broek het beste bij je kan passen, moet je weer een keuze maken. Welk merk past het beste bij je en welk merk is het beste? Hierop is niet altijd een zeer verhelderend antwoord te geven. Dit is namelijk een erg persoonlijke keuze en deze wordt mede beïnvloed door je eigen smaak. Toch zijn er wel bepaalde merken die over het algemeen de bestverkopende jeans merken zijn.

 1. Levi’s Jeans
 2. Denham
 3. G-Star RAW
 4. Boss
 5. Emporio Armani

Deze merken behoren over het algemeen tot de bestverkopende jeans merken in Nederland. Toch zal het je vast ook direct opvallen dat dit niet de goedkoopste merken zijn. Is het echt nodig om een jeans te kopen van minimaal € 100,00? Nee hoor! Er zijn voldoende merken of winkels die voor jeans aanbieden voor een beperkt budget. Wellicht doe je iets minder lang met de broek, maar als jij voor € 30,00 een jeans koopt kan je er drie kopen voor één dure jeans. Een leuke afwisseling in je kast dus.De laatste modetrends:

De donkere jeans is weer helemaal terug van weggeweest. Tot op heden waren de donkere jeans voornamelijk voor de formele gelegenheden, dit gaat dit jaar veranderen. De donkere broek zal nu veel meer gedragen worden als een casual broek. Het voordeel van de donkere jeans is dat je topje er qua kleur al snel uitspringt, je kan dus uitbundig doen met bovenkleding. De skinny jeans zal de komende tijd wat minder in de mode zijn. De skinny jeans gaat plaats maken voor de jeans met wijde pijpen. De gescheurde jeans zal ook veel minder vaak zichtbaar zijn in de winkelstraten. De mode draait vooral om de donkere jeans met wijde pijpen en eventueel een split.

Online de leukste spijkerbroeken kopen:

Wanneer jij online op zoek bent naar een leuke spijkerbroek, kan je het beste een kijkje nemen op www.zalando,nl. Zalando heeft een enorm aanbod in kleding waardoor je voor zowel duurdere als minder dure merk een groot aanbod hebt. Zalando biedt de klant de laatste mode aan op het gebied van kleding en dus ook je jeans. Een andere leuke webshop die je zeker eens moet bekijken is: www.denim.nl. De naam zegt het al, een winkel vol met alleen maar leuke jeans.