EliteBrush haar en styleborstel review


Als vrouw kunnen we soms uren bezig zijn met ons uiterlijk. Denk aan alleen al het douchen waarmee we een tijd zoet zijn. Het lichaam wassen, de haren wassen, scheren en ga zo maar door. Daarna begint het echte werk pas, namelijk het haar föhnen, make-up op doen, een outfit kiezen en pas dan ben je zo ongeveer klaar. Als het gaat om haar en make-up, geven we daar al snel behoorlijk wat geld aan uit. We kunnen wel kiezen voor een budgetproduct, maar kwalitatief zie je dit al snel en je wilt toch een product dat jarenlang meegaat, daarom hier een review van de bekende EliteBrush haar en stijlborstel.

Als je je haar gaat doen, is het niet alleen een borstel die je nodig hebt. Een spray om je haar mooi glad te maken en klitten minder erg te maken en vervolgens ben je klaar om het door te borstelen. Dan komt het deel van het stijlen. Ga je voor krullen of is stijl haar toch makkelijker? Krullen zakken al snel uit en stijl haar is eigenlijk overal gepast, dus zeker een aanrader. Een goede stijltang is dan erg belangrijk. Dit is niet alleen in het belang van je haar, maar ook qua tijd. Je kunt op jaarbasis uren besparen door te gaan voor een kwalitatief goede stijltang omdat je al snel minuten per keer korter bezig bent. Daarbij komt dus ook nog dat een goedkope tang vaak erg schadelijk is voor het haar. Duurdere stijltangen hebben vaak keramische platen waardoor het haar minder beschadigt en het mooi wordt en zal glanzen als nooit tevoren.

Ga voor gemak met de EliteBrush
En wat als ik je vertel dat je bovenstaande stappen niet eens allemaal hoeft uit te voeren? Je kunt namelijk ook kiezen voor een stijltang waarmee je niet lang bezig bent en die ook nog eens veel makkelijker in gebruik is dan de stijltang die we kennen. Het wordt ook wel de EliteBrush genoemd.

Voor veel vrouwen die behoorlijk wat krullen hebben, is het een oneindige klus om het haar stijl te krijgen. Je bent soms wel meer dan een uur bezig en hoewel je het misschien heel mooi vindt om stijl haar te hebben, kost het simpelweg veel te veel tijd om het vaker te doen dan af en toe eens voor een speciale gelegenheid. Niet dat er iets mis is met krullen, maar stijl haar kan behoorlijk makkelijk zijn, of je het nou los draagt of het in een staart doet. Overigens kan de EliteBrush ook prima worden gebruikt wanneer de krullen extreem zijn en ze iets minder moeten worden. Door slechts een keer door het haar te gaan, zal het al wat stijler worden en is het wellicht gemakkelijker. Met de EliteBrush ben je de helft van de tijd kwijt die je normaal gesproken kwijt was met de normale stijltang.

Vergeet niet dat een stijltang, dus ook de EliteBrush, beschadigend kan werken voor het haar. Je kunt bij een stijltang allereerst kijken of deze keramische platen heeft. Dit is vrijwel altijd het geval bij de duurdere tangen, maar ook bij de EliteBrush is dit het geval. Hiermee wordt het haar al een stuk minder beschadigd. Een andere aanrader is om altijd een spray te gebruiken die het haar beschermt tegen de hitte van een tang. Ongeacht of dit een normale stijltang, een dure stijltang of de EliteBrush is. Het gaat erom dat de temperatuur rond de 200 graden zit, en zoals je wel begrijpt, is dat niet bevorderend voor de conditie van je haar. Door het gebruik van een heat protecting spray, wordt het haar beschermd tegen de hitte terwijl het haar alsnog gewoon stijl zal worden.

Hoe werkt het?
De EliteBrush is eigenlijk niets anders dan een borstel die heet kan worden en dus werkt als een stijltang wanneer je hem door het haar haalt. Er zit echter wel een gebruiksaanwijzing bij die je moet weten voor je ermee aan de slag gaat. Wat bij veel mensen al fout gaat, is dat zij denken dat de bolletjes die op de borstel zitten het meest heet zijn en het haar stijl zou moeten maken. Dat is de eerste fout die gemaakt kan worden. Wanneer je een borstel door je haar haalt, kom je vaak met deze bolletjes tegen de hoofdhuid aan. Het zou dus niet goed zijn als deze heel erg heet zijn, dus dat is ook niet het geval. Het is het deel waar de borstelharen zitten dat heet is. Dat is dan ook het deel waar het haar doorheen gaat wanneer je het borstelt. Zorg er dus voor dat het haar goed in de borstel komt, want te oppervlakkig borstelen zal het niet stijl genoeg maken.

De EliteBrush is voorzien van een aantal knopjes die eigenlijk voor zich spreken. Deze zitten aan de zijkant, dus let er wel op dat je deze niet per ongeluk indrukt wanneer je bezig bent met het haar. Allereerst heb je natuurlijk de aan- en uitknop. Verder heb je een plus en een min waarmee je de temperatuur kunt regelen. Als je heel veel krullen hebt, mag je hem gerust hoog zetten. Wanneer je al behoorlijk stijl haar hebt, is het niet nodig om de tang heel heet te zetten. Vergeet niet dat hoe heter, hoe slechter voor het haar. Echter is het wel nodig bij echte krullen, omdat het resultaat anders tegen kan vallen. Verder is er nog een knopje dat je kunt indrukken waardoor de temperatuur niet meer hoger of lager gezet kan worden. Erg handig wanneer je geneigd bent om tijdens het stijlen de knopjes per ongeluk in te drukken. Verder is de borstel erg handig in gebruik dankzij de kabel die helemaal kan ronddraaien. Op deze manier kun je overal perfect bij en zal de kabel niet in de knoop komen te zitten. Op de borstel zit een LCD scherm waarop de precieze temperatuur te zien is. Wanneer je de borstel aanzet, staat hij altijd op een standaard temperatuur. Deze kun je vervolgens dus zelf bijstellen en daarna vergrendelen om te voorkomen dat je het weer verandert. Wat ook ontzettend handig is, dat de borstel precies weet wanneer hij gebruikt wordt. Als je dus klaar bent met het stijlen van je haar, maar je per ongeluk de borstel aan hebt laten staan, hoef je niet in paniek te raken. Hij zet zichzelf dan namelijk gewoon uit.

De EliteBrush is verkrijgbaar in meerdere kleuren, namelijk in zwart, roze en wit. Met de behuizing die de borstel heeft zal hij niet snel kapot gaan en kan hij zeker tegen een stootje.

Tips
Het haar stijlen kan alsnog een behoorlijke klus zijn, hoewel je met de EliteBrush een stuk sneller klaar bent dan met de normale stijltang. Hierbij een aantal tips om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt en je de borstel op een goede manier gebruikt.

Allereerst is het verstandig het haar goed door te borstelen. Klinkt wellicht gek, want je staat op het punt om het te stijlen met een borstel, dus waarom is dat nog nodig? Dit heeft te maken met het feit dat de EliteBrush niet te lang op een plek moet blijven zitten in verband met de hitte. Dit kan het haar erg beschadigen, verbranden en wanneer je er echt te lang mee op een plek blijft, kan het haar er zelfs afbreken. Dat wil je allemaal voorkomen door het haar te borstelen met een normale borstel voor je gaat stijlen. Dit is bovendien een stuk makkelijker dan het borstelen met de stijltang. Borstel alle knopen uit het haar en je bent klaar om te beginnen.

Nou ja, klaar, vergeet niet om een heat protecting spray te gebruiken om het haar tegen de hitte te beschermen. Dit soort sprays kosten vaak een paar euro en je kunt ze behoorlijk wat keren gebruiken voor je het haar gaat stijlen. Ook wanneer je het gaat föhnen of krullen is het aangeraden om een heat protecting spray te gebruiken om het haar in goede conditie te houden.

Wil je dat je haar echt goed stijl wordt? Verdeel het dan voor je bezig gaat met stijlen. Dit kun je doen met een paar klippen. Een goed voorbeeld is eerst de bovenste laag vastzetten met een klip en de onderste laag gaan stijlen. Wanneer je klaar bent met deze laag, kun je de bovenste laag los doen en deze gaan stijlen. Je ziet op deze manier goed dat alle lagen van het haar stijl zijn dus het geeft een mooier resultaat. De kans dat je plukjes vergeet is nu ook een stuk kleiner omdat je beter kunt zien wat gedaan is en wat niet.

We kiezen er vaak voor om na het douchen het haar te gaan stijlen. In de ochtend heb je geen tijd meer om te wachten tot het helemaal droog is en voor je het weet zie je de rook van je stijltang af komen. Niet zo gek, want het haar is nog een beetje vochtig. Je kunt het beter helemaal laten drogen en dan pas stijlen. Het is niet alleen slecht voor het apparaat om het te stijlen wanneer het haar nog een beetje nat is, maar ook voor het haar is het ontzettend slecht. Overigens is het ook zo dat wanneer je je haar stijlt na het douchen en het nog vochtig is, de kans groot is dat de krul zodra het helemaal droog is weer een beetje terug komt. Dan ben je dus ook nog voor niks bezig geweest. Helemaal zonde.

Pak kleine plukken en haal hier de EliteBrush doorheen. Wanneer je te grote plukken pakt, is de kans groot dat het haar niet goed stijl wordt. Aan de andere kant moet je er ook een paar keer vaker doorheen dan wanneer je kleinere plukken pakt. Het is dus niet alleen voor jezelf qua moeite beter, maar ook voor het haar. Zo hoef je er minder vaak doorheen te gaan.

Ten slotte: vergeet de achterkant niet goed mee te nemen. Dat is lastig omdat je niet goed kunt zien wat er precies gedaan is en welke plukken nog niet. Toch zie je het vaak genoeg: vrouwen die niet goed hebben nagedacht over het feit dat de achterkant niet gedaan is omdat je snel alleen doet wat er te zien is. Maak hiervoor gebruik van twee spiegels. Zet een kleine spiegel achter je en een spiegel voor je. Wanneer je de spiegels precies goed zet, hoor je de achterkant van je haar te kunnen zien. Zo kun je ook deze kant helemaal goed stijlen en weet je zeker dat echt iedere pluk stijl geworden is.

Elite Brush Aanrader of niet?
De conclusie? De EliteBrush is een ontzettend handig product dat voor iedereen werkt. Het maakt niet uit of je nou een dikke bos krullen, gewoon wat slag of al redelijk stijl haar hebt. Met een dikke bos krullen ben je wel wat langer bezig, maar alsnog vele malen korter dan wanneer je een gewone stijltang gebruikt. Het haar wordt niet erg beschadigd dankzij de keramische bolletjes van de borstel en met een heat protecting spray moet het helemaal goed komen met je haar qua bescherming. Niet alleen is de borstel dus handig en werkt hij prettig, ook ziet hij er ontzettend leuk uit in de verschillende kleuren die verkrijgbaar zijn. Je regelt gemakkelijk zelf hoe heet hij moet worden. Let wel op dat je het beter kunt proberen met een redelijk lage temperatuur en vanaf daar hem hoger kunt zetten. Wie weet is de lage temperatuur al prima voor jouw haar en hoe heter, hoe slechter voor het haar. Al met al is de EliteBrush zeker een aanrader te noemen. Het haar is lekker snel stijl, de borstel werkt erg gemakkelijk en iedereen kan het doen. Door het haar te verdelen vergeet je geen enkel plukje stijl te maken en voor je het weet kun je iedere dag de deur uit met stijl haar zonder daar tijden mee bezig te zijn geweest. Hij is verkrijgbaar bij verschillende webshops. Probeer hem zelf eens uit en grote kans dat hij iets voor jou is.