GHD Stijltang of CHI – welke is beter


GHD of CHI stijltang? Welke is beter?

Er zijn natuurlijk veel producten voor het haar verkrijgbaar. Daarbij kan je denken aan sprays, haarlak en een goed serum, maar ook aan verschillende soorten tangen. Een krultang of een stijltang zijn voor veel vrouwen niet meer weg te denken. De stijltang wordt sneller gekozen doordat deze vaak ook kan krullen en dus multifunctioneel is. Om een stijltang aan te schaffen, hoef je echt niet grote krullen te hebben. Je kunt hem ook prima gebruiken als je misschien last hebt van kleine krulletjes bij de oren van het welbekende babyhaar, maar ook voor als je een beetje slag in je haar hebt en daar vanaf wilt. De stijltang is in ieder geval ontzettend handig om het kapsel net wat mooier te maken.

Het gebruik van een stijltang hoeft niet voor iedere dag te zijn. Veel vrouwen kiezen ervoor om voor school/werk nog even snel hun haar goed te doen met behulp van de stijltang, terwijl de ander juist alleen het haar zal stijlen bij een speciale gelegenheid zoals een feestje of verjaardag. Daarvoor kunnen verschillende redenen zijn. Allereerst kan het behoorlijk veel werk zijn. Vooral wanneer je echt krullen hebt, ben je toch al snel een halfuur bezig. Iets dat je niet altijd in de ochtend wilt doen, want je moet er eerder voor uit bed en bovendien zijn die krullen ook leuk om te hebben. Het afwisselen is natuurlijk het allerleukst. Kiezen voor een dagje met je eigen haar zonder allerlei producten is lekker makkelijk, maar het is ook leuk om er af en toe eens iets mee te doen om je een totaal andere look te geven. Stijl haar kan er namelijk voor zorgen dat je gezicht er gewoon anders uitziet. Er is bovendien wel een stijltang verkrijgbaar in ieders budget.

Een stijltang kopen
Net als bij vele andere producten, is het een kwestie van investeren. Je kunt namelijk kiezen voor een goedkope stijltang die je al wel voor een tientje hebt, maar je hebt ook stijltangen die voor meer dan honderd euro over de toonbank gaan. Uiteraard mag je verwachten dat deze vele malen beter zijn. Het verschil zit natuurlijk ook in hoe jouw haar is. Wanneer je maar een beetje slag hebt en het af en toe eens goed stijl wilt hebben omdat dat mooier of prettiger is, hoef je natuurlijk niet te kiezen voor een hele dure tang. Er zit natuurlijk ook heel wat tussen de tangen van tien euro en die van meer dan honderd euro. Zo zijn er genoeg tangen van rond de 30 à 40 euro die kwalitatief best in orde zijn. De dure stijltangen zijn echt voor mensen die van plan zijn hun haar vaak te stijlen of mensen die gewoon erg lastig haar hebben. Een echte krullenbos krijg je namelijk niet getemd met een goedkope stijltang. Met een dure tang ben je veel minder lang bezig, maar blijft het haar vooral ook goed zitten, wat erg belangrijk is. Je wilt niet een uur bezig geweest zijn waarna het na een paar uur weer is zoals het was.

Waar let je op bij aankoop?
Het is erg belangrijk dat je weet waar je op let bij aankoop van een stijltang. Veel hiervan hebben overigens ook te maken met eigen voorkeur. Zo heeft de een liever een kleinere tang dan de ander bijvoorbeeld, dus daarover is lastig te zeggen welk formaat e het beste kunt kopen.

Allereerst is het het meest belangrijk dat een stijltang niet te schadelijk is voor het haar. Een goedkope stijltang zal het haar al snel beschadigen. Gebruik overigens altijd een product dat het haar tegen de hitte van de tang beschermt. Dit soort producten zijn verkrijgbaar bij de drogisterij. Qua stijltang moet je letten op keramische platen. Dit zijn platen die ervoor zorgen dat het haar beschermd wordt en er een infrarode warmte afgegeven wordt. Ook blijft de warmte constant en hoef je dus niet bang te zijn dat je stijltang afkoelt terwijl je hem gebruikt. De platen zorgen er ook nog eens voor dat het haar niet helemaal droog zal worden en dat ook de haarkleur mooi blijft. Dit is erg belangrijk bij geverfd haar. Iemand met geverfd haar en een goedkope stijltang, zal al snel merken dat de kleur heel erg zal vervagen. Een duurdere tang zoals een van ghd of chi zal dit niet doen.

Let ook goed op dat je niet meteen denkt dat het prima is wanneer je het woord keramisch leest. Het kan namelijk ook betekenen dat de platen een keramische laag hebben. Echter slijt deze er wel af en vervolgens zal het haar beschadigen. Wanneer je leest dat de plaat helemaal keramisch is, zit je in ieder geval goed. Je ziet dit ook vaak terug in de prijs. Keramische platen zijn nou eenmaal duurder dan andere platen, maar ze zijn ook beter voor het haar en de stijltang zal ook niet afkoelen terwijl je hem gebruikt. Bij bijvoorbeeld Chi of Ghd stijltangen hoef je je daar niet druk over te maken. Deze zijn voorzien van keramische platen.

Een andere aanrader is om op te letten is dat hij ionisch is. Dit heeft te maken met statisch haar krijgen, wat niet erg prettig is. Dit gebeurt al snel bij een wat goedkopere stijltang. Je maakt het haar stijl en vervolgens staat het alle kanten op omdat het statisch is. Nat maken is niet erg handig, want dan zal de slag of krul weer terugkomen. Als er bij een stijltang staat ‘ionische technologie’ zit je goed en hoef je je niet druk te maken over het krijgen van statisch haar.

De temperatuur regelen is ook erg belangrijk. De een heeft erg dun haar, de ander heel dik. Als je heftige krullen hebt, zal het lastig stijl maken zijn als de stijltang maar op een laag aantal graden kan. Je kunt bij zowel een Ghd stijltang als een Chi stijltang de temperatuur zelf kiezen. Vaak gaat dit met vijf graden omhoog. Bij dik haar mag de tang al snel op 200 graden worden gezet. Bij dun haar wordt 180 graden geadviseerd. Het maximum ligt vaak rond de 220 of 230 graden bij beide merken. Vergeet niet om van tevoren een goed hittebeschermend product te gebruiken, want zoals je ziet zijn de temperaturen behoorlijk hoog. Wat overigens erg prettig is bij zowel Ghd als een Chi tang, is dat de temperatuur ontzettend snel bereikt is. Vaak is de tang in minder dan een minuut al klaar voor gebruik en is het handig om hem dus pas aan te doen zodra het haar al geborsteld en klaargemaakt is voor het stijlen, want lang hoef je niet te wachten op de stijltang.

Qua formaat moet je maar net kiezen wat je fijn vindt. Wanneer je dik en veel haar hebt, is het geen aanrader om te kiezen voor een stijltang met smalle platen. Hoe meer haar erin past, hoe sneller je klaar bent met het stijlen. Kies dus niet standaard voor de kleinste tang. Het komt natuurlijk ook voor dat mensen regelmatig op vakantie gaan. In dat geval is aan te raden om een wat meer compacte stijltang te kopen wanneer er sprake is van weinig ruimte in de tas.

Ghd of Chi?
In de wereld van stijltangen, zijn Ghd en Chi toch wel twee van de allerbeste merken. Er zit dan ook weinig verschil in omdat ze beide ontzettend goed zijn. Allereerst moet er natuurlijk worden gesproken over de prijs. In het voorbeeld noemen we de ‘GHD V GOLD SERIE CLASSIC STYLER’ en de ‘CHI Stijltang G2’. Dit omdat het lastig is om prijzen te vergelijken van iedere bestaande Ghd en Chi stijltang. Allereerst is de prijs van Ghd 189 euro. Een behoorlijk bedrag, maar investeren in een goede stijltang is het wel waard. De stijltang van Chi kost 149 euro. Een verschil van 40 euro, wat toch best veel is.

Wat al een groot minpunt is van de Ghd stijltang, is dat de temperatuur niet verstelbaar is. Hierdoor kan dus eigenlijk geen onderscheid worden gemaakt tussen dun of juist heel dik haar. Dik haar heeft nou eenmaal een hogere temperatuur nodig. De stijltang warmt zich op tot 180 graden, maar 200 graden is toch al snel nodig bij een dikke bos krullen. In tegenstelling tot de stijltang van Chi, want bij deze kun je de tang wel verstellen qua temperatuur. Hij warmt zichzelf standaard op tot 180 graden, maar je kunt hem verstellen door steeds vijf graden omhoog te gaan. Perfect voor een dikke bos krullen.

Beide stijltangen hebben een erg lang snoer. Dit is prettig wanneer een tang gebruikt wordt in bijvoorbeeld een salon waarbij er veel om iemand heen gelopen wordt. Ook voor thuisgebruik is het prettig. Een stopcontact hoeft niet direct naast je te zijn en je kunt toch voor de spiegel staan om te zien hoe je je haar stijl maakt. Daarbij komt dat het snoer ook nog eens meedraait. Erg handig!

Nog iets dat beide tangen hebben, is dat zij knopjes hebben aan de binnenkant. Wederom handig. Dit omdat je al snel op knopjes drukt als je bezig bent met het stijlen wanneer ze aan de buitenkant zitten. Zo kan het voorkomen dat je ineens de stijltang veel heter zet dan je wilt. Dit kan bij deze tangen in ieder geval niet gebeuren omdat de knopjes aan de binnenkant zitten en je deze onmogelijk per ongeluk kan indrukken.

Wat ook prettig is, is dat de stijltangen beide multifunctioneel zijn. Je kunt er namelijk ook prachtige krullen mee maken, doordat de stijltang soort ronde zijkanten heeft. Zo heb je twee in een en ook dat speelt een grote rol qua geld. Anders zou je twee verschillende tangen moeten kopen, en dat is natuurlijk ook niet goedkoop.

Ten slotte hebben beide tangen keramische platen om ervoor te zorgen dat het haar niet beschadigd wordt. Dit is eigenlijk al reden genoeg om te kiezen voor een wat duurdere stijltang in plaats van de goedkope. Hoe vaker je het haar stijlt met de goedkope, hoe slechter het haar er aan toe zal zijn. Dat zal niet gebeuren met een wat duurdere tang. Zie het als goede investering voor het haar. Uiteraard kun je ook nog veel langer plezier hebben van een duurdere stijltang die heel veel jaar mee kan gaan, in tegenstelling tot de goedkope stijltang.

Conclusie
Welke stijltang is nou eigenlijk beter? Ze hebben beide een aantal goede eigenschappen. Zo beschikken ze over keramische platen die niet ontzettend slecht zijn voor het haar en ook het lange snoer is erg prettig om mee te werken. Het krullen met een stijltang van Ghd of Chi is ook geen enkel probleem en zo kun je vele verschillende kapsels maken met slechts een tang, wat het geld dus zeker waard is.

De winnaar? Chi! Dit doordat het met de Ghd tang niet mogelijk is om de temperatuur zelf te verstellen, wat toch wel een minpunt is. Dit is namelijk vaak ook mogelijk met de wat goedkopere stijltangen, en dat is dan ook de reden dat Chi toch echt wel gewonnen heeft. De temperatuur is namelijk erg belangrijk bij het stijlen. Als je een dikke bos hebt, wil je niet onnodig lang bezig zijn. Ook de prijs speelt hierbij een rol. Er is sprake van een verschil van veertig euro, wat behoorlijk wat is. Terwijl ze op veel punten gewoon gelijk zijn, zit het hem in de temperatuur en de prijs waardoor Chi toch echt wel gewonnen heeft.

Er zijn verschillende Chi tangen verkrijgbaar. Heb je geen idee welke je nou moet kopen? Dan kun je het beste kijken naar reviews op internet. Je kunt er in ieder geval wel zeker van zijn dat een Chi tang een goede aankoop is, maar het is zeker niet verkeerd om je een beetje in te lezen over welke tang wellicht het best bij jouw haar past. Het is natuurlijk een redelijk groot bedrag om uit te geven, maar deze tangen gaan erg lang mee en leveren erg goed resultaat!

Zowel de stijltangen als CHI en GHD en andere goede merken kun je gemakkelijk online kopen via Hairandbeautyonline.com