Grote maten mode – op zoek naar grote maten kleding?


Dat de modewereld draait om modellen met een maatje XS, is oud nieuws. Dit soort modellen moeten ons de nieuwste mode laten zien, maar wat blijkt: veel mensen hebben een grotere maat waardoor het kledingstuk er meteen alweer anders uitziet. De mode is lastig bij te houden en ook wanneer je een grote maat hebt, wil je er natuurlijk zo leuk mogelijk uitzien. Wat we de afgelopen jaren veel hebben gezien, is dat de grote maten mode steeds meer opgebloeid is. Eerder waren het vooral saaie kledingstukken die gewoon praktisch en geschikt waren voor de mensen met een grote maat. Tegenwoordig kunnen ook zij leuke kleding shoppen in plaats van alleen maar zoeken naar hun eigen maat. Zodra ze dan iets hebben gevonden, moeten ze het daar maar mee doen. Gelukkig is dit nu verleden tijd. We richten ons steeds meer op de wat grotere maten, en dat is ook terug te zien in de modewereld. Onlangs werd er een model bekend met een grote maat en daarover ontstond heel wat ophef. Echter stond zij wel voor vele andere vrouwen die er net als zij gewoon goed uit wilden zien. Kleding speelt daarbij een grote rol, dus grote maten kleding moet ook leuk zijn.

Grote maten kleding
Hoewel we leven in een tijd waarbij we ons steeds meer richten op onze gezondheid en we voor iedere kleine klacht al aan de medicijnen gaan, is het echt niet verkeerd om een maatje meer te hebben. Het is juist ongezond om eruit te zien als de modellen die je voorbij ziet komen. Zij trainen vele uren per dag en eten daarbij soms ook nog eens slecht. Het hebben van een maatje meer hoeft niet meer iets te zijn om je voor te schamen. Iedereen mag trots zijn op zijn/haar lichaam!

Wanneer je een maatje meer hebt, zou je normaal gesproken naar aparte winkels moeten die kleding hebben voor zowel dames als heren met een grotere maat. Echter hoeft dat tegenwoordig niet meer. Ontzettend veel winkels hebben namelijk nu hun eigen lijn waarbij grote maten centraal staan. Blijkbaar zijn er veel winkels die wat dat betreft het licht hebben gezien: ook mensen met grote maten willen er top uitzien, en dat kunnen de winkels mogelijk maken. Bekende winkelketens hebben tegenwoordig een grote maten lijn waarbij de kleding perfect aansluit bij mensen met kleinere maten. Zo hoef je met een maatje meer nooit achter te blijven.

Kledingtips voor een maatje meer
De grootste fout die mensen met een maatje meer maken, is dat zij automatisch kiezen voor kleding die ook heel wijd valt. Echter zorgt dit er alleen maar voor dat je er breder en dus dikker uitziet, en dat wil je juist niet. Als je aan de brede kant bent, mag je best brede kleding dragen, maar let goed op dat het niet breder is dan dat jij zelf bent. Zo ziet het er niet alleen slobberig uit, maar zie je er dus ook dikker uit dan je bent.

Wat verder erg belangrijk is, is dat je je pluspunten gaat accentueren. Hoewel veel mensen niet over zichzelf kunnen zeggen wat hun pluspunten zijn, zijn ze daadwerkelijk aanwezig. Denk aan veel mensen die echt wel een taille hebben, ondanks hun maatje meer. Accentueer die taille en het ziet er meteen uit alsof je veel slanker bent! De taille kun je accentueren door een kledingstuk te kiezen dat op deze plek iets strakker zit. Vervolgens loopt het kledingstuk iets uit. Er kan geworden gekozen voor een shirt, een jurkje en ga zo maar door. Er zijn vooral genoeg jurkjes op de markt te vinden die bij de taille wat strakker zitten dan bij de rest van het lichaam. Dit is namelijk voor ieder figuur goed. Het is prachtig wanneer de taille slanker lijkt dan de rest, en wanneer je een duidelijke taille hebt, mag je er trots op zijn en deze duidelijk accentueren. Heb je geen idee of je eigenlijk wel een taille hebt? Dan kun je het ook gewoon opmeten. Als je op die plek slanker bent dan bij de buik, is er dus zeker sprake van een taille.

Het dragen van streepjes: we kennen het allemaal als de boosdoener. Het is ook echt een boosdoener wanneer je verticale strepen draagt en niet breder wilt lijken, want deze strepen zorgen meteen voor een beeld dat je breder bent. Absoluut niet wat je wil. Wat dan wel weer een goede tip is, is om horizontale strepen te dragen. Wat helemaal hip is, is een jurk waarbij er afgewisseld wordt met horizontale en verticale strepen. Deze strepen zitten precies op de goede plekken zodat je breder lijkt op plekken waar je dat wil, terwijl je met horizontale strepen juist langer lijkt. Als je ontevreden bent over bijvoorbeeld de lengte van je torso, twijfel dan niet om een top te dragen met horizontale strepen. Een andere aanrader is het dragen van een broek met horizontale strepen wanneer je korte benen hebt en langer wilt lijken. Om het helemaal af te maken, kun je er nog pumps bij dragen in jouw huidskleur. Deze twee tips zorgen ervoor dat je echt al veel langer lijkt dan je echt bent. Wat je misschien nog niet wist, is dat je daardoor ook meteen slanker lijkt. Hoe langer, hoe slanker. Het is niet voor niets dat pumps je benen ook meteen veel slanker laten lijken. Het dragen van een paar pumps kan dus ook al wonderen doen!

Het dragen van lichte kleuren zal ervoor zorgen dat je dikker lijkt te zijn. Echter betekent dat niet dat je nooit meer lichte kleuren kunt dragen. Zwart dragen is ook zo saai, dus je mag best wel uitpakken. Er zijn nog genoeg kleuren over zoals rood, roze, blauw, bruin en ga zo maar door. Al deze kleuren kunnen gewoon worden gedragen zonder dat je er dus dikker door lijkt.

Het is de bedoeling dat de probleemgebieden worden verborgen. Bij veel mensen is dat gebied de buik. Je hoeft niet meteen te kiezen voor een shirt dat helemaal wijd zit, maar kies zoals eerder gezegd dan iets wat strak zit bij de taille en vervolgens een beetje uitloopt. Ook een losse blouse met een strakke jeans is perfect. Je ziet niets van dat buikje terwijl het er wel is, terwijl je jouw mooie benen dan wel goed kunt zien. Het is ook een kwestie van spelen. Trek niet alleen kleding aan die los zit. Wissel het af door te kiezen voor een combinatie van los en strak. Een ander goed voorbeeld daarvan is dat wanneer je niet te bloot wilt zijn, je moet kiezen voor een gesloten jurkje aan de bovenkant met blote benen, of een jurk met decolleté waarbij de benen niet erg zichtbaar zijn. Wederom is het zo niet téveel maar juist precies goed.

Bij een maatje meer, komt vaak ook een grote boezem kijken, en voor veel vrouwen is dit vervelend. De aandacht wordt meteen getrokken naar de boezem, maar ook hiervoor zijn een paar trucjes. Een goede truc is om een langere ketting te dragen. De aandacht gaat dan naar de ketting en niet naar het decolleté. Een korte ketting trekt juist wel de aandacht naar de boezem, dus dat is af te raden. Wanneer je wel een korte ketting wilt dragen, kun je deze het beste dragen bij een top die hoog gesloten is. Wat verder een afrader is, is om te kiezen voor tops, shirts of jurkjes waarbij er een borstzakje is. Ook dit trekt meteen weer de aandacht naar de boezem, terwijl je dat juist niet wil. Er zijn genoeg shirts zonder een dergelijk zakje verkrijgbaar, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Als je een top draagt waarbij de mouwen uitkomen ter hoogte van de borsten, zullen ook deze weer zorgen voor aandacht naar de borsten.

Wil je juist wel de aandacht leggen op de boezem omdat je er trots op bent? Dan kun je dus bovenstaande tips ook gebruiken. Kiezen voor een top met een borstzakje, kiezen voor een top met een diep decolleté en het dragen van een korte ketting helpt in dat geval dus. Met deze tips kun je in ieder geval weer vooruit als het gaat om de boezem en de grote maten kleding waarbij je juist wat slanker wilt lijken.

De meest gemaakte fout, is dat mensen toch durven te kiezen voor iets dat te strak zit. Echter accentueer je hiermee juist dat je een grotere maat hebt, en zul je er dus niet beter uitzien ook al had je gehoopt van wel. Kies dus nooit voor een te kleine maat, maar kies altijd gewoon voor je eigen maat. Heb je geen idee wat die maat precies is? Dan kun je je vaak in een goede kledingwinkel laten opmeten. Als je niet in de buurt woont van zo’n soort kledingwinkel, kun je het natuurlijk ook zelf doen. Er bestaan veel websites waar je op kunt kijken zodat je zeker weet welke maat je hebt.

Ondergoed in grote maten
Wat ook vaak een probleem is, is het ondergoed en lingerie bij dames met een maatje meer. Een maatje meer betekent dus ook vaak een grote boezem. Dit zorgt meteen al voor het feit dat het vinden van de juiste beha een ware zoektocht wordt. Je wilt een beha die er ook een beetje leuk uitziet, terwijl hoe groter de maat is, hoe kleiner de kans is dat je iets vindt dat ook echt mooi is. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel kledingwinkels die ook hier op hebben gelet. Zij kiezen nu ook voor beha’s die groot én mooi zijn. Tegenwoordig is een maatje meer en alleen lelijke kleding verleden tijd!

Trots zijn op het lichaam
Wanneer je een maatje meer hebt dan de gemiddelde maat in ons land, hoef je echt niet meteen onzeker te zijn. We mogen hoe dan ook trots zijn op ons lichaam. Wanneer je echter niet tevreden bent, is het wel belangrijk om hier iets aan te doen. Word je ongelukkig van het feit dat je steeds moet zoeken naar grote maten kleding? Dan is het tijd om wat aan het gewicht te doen als dat mogelijk is. Wanneer je echter geen probleem hebt met jouw gewicht, hoef je er natuurlijk ook niets aan te doen. Zolang je tevreden bent met je eigen lichaam, is er niets aan de hand!

Gelukkig verandert de mode-industrie en kunnen nu ook mensen die een grotere maat nodig hebben er leuk uitzien. Je hoeft vaak niet meer naar speciale winkels en veel winkels hebben ook een maatje meer verkrijgbaar in hun webshop. Op het internet shoppen is nu dus ook leuker dan ooit geworden. Al met al is het hebben van een grote maat geen probleem meer en hoef je niet eindeloos meer te zoeken naar leuke items voor in de kast. Neem eens een kijkje bij MissEtam voor grote maten kleding.